Як позбавитися неприємного запаху в пральній машинці?

- 13 жовтня, 2023

Досить часто до нашого сервісного центру звертаються клієнти зі скаргою про запах з пральної машини. Як би незручно не звучало, але сморід із пральної машини це досить поширена проблема і пов'язана вона може бути з декількома причинами. Розглянемо кожну з них і спробуємо дати рекомендації, як позбутися запаху в пральній машині.

1. Пральна машина не гріє воду

Якщо машина не гріє воду, не буде розчинятися пральний порошок. Відповідно, невелика кількість води, яка залишається у пральні, може викликати неприємний запах.

Следует понимать, что по узлу стирки с стиральной машины, вода циркулирует по каждому из компонентов. Задействовано все, начиная от порошкоприемника (кюветы), заканчивая сливной помпой. А ведь далеко не всегда оседает чистая вода. Ввиду того, что химические элементы порошка не вступили в реакцию “с грязью”, образуется неприятный запах из стиральной машины.

В случае когда стиралка не используется какое-то время, осевшая грязная влага начинает цвести. Образуется грибок, который достаточно сложно вывести и зачастую приходится менять зацветший узел. Вот такая длинная вереница событий может произойти в случае не нагретой воды и как следствие образовать запах из стиралки.

2. Залишається вода на гумці (манжеті) люка

Досить часта проблема. Пов'язана із засміченням дренажу манжети люка пральної машини. Не в кожній машині можна розглянути маленький отвір (або кілька), розташований по колу манжети внизу. Часто воно засмічується і необхідно акуратно, предметом типу вушної палички, спробувати його прочистити. Якщо самостійно це не виходить зробити, то краще не ризикувати та викликати майстра з пральних машин. Причина банальна, порвана манжета змінюється і найчастіше коштує чималих грошей.

Засор манжети є нерідкою проблемою для власників домашніх тварин. Коли немає хорошого дренажу води, вона накопичується у невеликій кількості. Відповідно, підвищена вологість утворює грибок. Не варто доводити манжету до цвітіння, вивести, позбутися цвілі в пральній машині, навіть при демонтованій гумі, дуже складно в домашніх умовах.

Остается вода на манжете люка стиральной машині

3. Засмічений зливний фільтр

Засора зливного фільтра часто переслідує власників собак або котів. Помпа пральної машини працює на повну потужність, щоб позбавити виріб від надлишків води, але це не завжди вдається через засмічення. Як наслідок у фільтрі та зливному патрубку накопичується невелика кількість води. А вже не чиста вода має властивість заванюватися. У деяких моделях пральних машин патрубок розташований настільки близько до бака, що вода може накопичитись і в ньому. Погано віджаті речі тому слідство.

Як завжди буває, власники не поспішають вирішити проблему відразу. "Немає часу", "здалося", "думала пройде само", "поїхали" - це лише невелика частина відповідей, які ми отримуємо на запитання "А чому відразу не звернулися?" Як наслідок, при черговому відкритті люка пральної машини можна відчути неприємний запах.

4. Пральна машина не зливає воду

У сезон відпусток можна часто чути від власників фразу - "поставили пральну машину прати та поїхали, а повернулися - у машині вода". Залежно від термінів відсутності наслідки можуть бути плачевними не тільки для пральної машини, але й для речей. Необхідно акуратно злити воду, використовуючи зливний фільтр унизу машини, після чого дістати речі.

Але що робити якщо в цьому та в інших випадках з пральної машини видається поганий запах?

5. Запуск прання після вимкнення води у водопроводі

За відсутності води у водопроводі певний час, вона має властивість застоюватися, а також збирати всі накопичені відкладення труб. Тому при перших включеннях ми можемо спостерігати трохи жовтуватий колір води. Таке можливе лише в наших умовах, де водогін та очисні станції не відповідають європейським стандартам.

Якщо ви запустили прання одразу після подачі води у водогін, то неприємний запах зі прання аж ніяк не виключено. У такому разі необхідно просто запустити процес прання в холосту для промивання "затхлої" води у вузлах пральної машини.

Як позбутися запаху в пральній машині

Звичайно ж, перш ніж звертатися до фахівців, необхідно зробити деякі процедури, для яких не потрібна допомога. Щоб почистити пральну машину від запаху, слідуйте алгоритму.

Перше що необхідно перевірити це гріє чи ваша пральна машина воду. Зробити це легко, у процесі прання на 60 градусів, торкнутися люка пральної машини. У разі вертикальної машини, встановіть найкоротше прання на велику температуру і після віджимання поторкайте білизну. Якщо воно тепле, то пральна машина гріє воду.

Далі, перевірте зливний фільтр, чи немає там засмічення. Розташований він унизу пральні, на передній панелі. Викручується досить легко.

Манжета люка може створювати неприємний запах. Тому якщо ви спостерігаєте цвіль на ній, в домашніх умовах її вкрай складно позбутися. Звертайтеся в сервіс для огляду вузла фахівцем на предмет можливості його очищення або заміни.

Виробники пральних машин пропонують до продажу професійні засоби для чищення та декальцинації. Для позбавлення від запаху в пральній машині, варто спробувати зробити чистку прання за допомогою подібних засобів. Після чищення обов'язково викрутити фільтр та почистити його.

Не рекомендується проводити чистку за бабусиним рецептом, а саме лимонною кислотою. Вона хороша для чищення Тена від накипу, але згубно впливає інші - гумові вузли.

Якщо вищезазначені процедури не допомогли позбутися запаху в пральній машині, то проблема криється глибше. У такому разі без професійної допомоги не обійтись. Майстру необхідно буде перевірити всі вузли, до яких є зовнішній доступ без аналізу пральної машини. Якщо видимих ​​вогнищ, що видають сморід у пральній машині, не виявлено, необхідно буде проводити розбирання вузла прання - бака.

Ось один із прикладів розбору бака нашим фахівцем після скарги клієнта про неприємний запах із пральної машини:

Такі наслідки можливі після тривалої присутності води у баку. Низька якість пральний порошок міг викликати корозію емалі барабана. Але все ж таки, якщо емаль ціла, відновлення та очищення барабана цілком можлива. У такому випадку наш сервісний центр за допомогою штатних фахівців демонтуємо бак з барабаном спеціальними хімічними засобами, ми виробляємо його професійне очищення протягом декількох днів.

Резюме

Пральна машина, цей виріб, який постійно контактує з водопровідною водою. Звичайно, в наших умовах це не виключає появу сторонніх запахів. Завжди виконуйте правила експлуатації, описані в інструкції виробу. Використовуйте тільки якісний порошок, а також робіть періодичне чищення пральної машини спеціальними засобами.

Дотримуючись цих рекомендацій, ви зможете уникнути неприємного запаху в пральній машині.

Але якщо вам потрібен ремонт пральної машини, ви можете замовити цю послугу у нас на сайті. Вартість можна уточнити, перейшовши за посиланням.