Коди помилок пральної машини LG без дисплея: UE та uE

- 11 березня, 2024

Завдяки широкому функціоналу та застосуванню в конструкції сучасних технологічних рішень, пральні машинки LG вважаються одними з найкращих у своєму ціновому сегменті. Вони мають привабливий зовнішній вигляд, оптимальну кількість програмних режимів, а також потужну систему самодіагностики, за допомогою якої можна безпомилково визначити несправний вузол, а іноді навіть деталь, що вийшла з ладу. У цій публікації будуть докладно розглянуті помилки пральної машини LG з кодами UE та uE: чому вони виникають і що потрібно робити при їх появі.

Чому у пральній машині LG з'являється помилка "UE"

Система самодіагностики, розроблена інженерами компанії, постійно моніторить стан основних вузлів машини та послідовність виконання алгоритму. При будь-якому критичному збої програма прання переривається, машинка зупиняється, а на табло або на індикаторах лицьової панелі відображається код помилки. У такому стані пралка буде перебувати доти, доки користувач не зверне увагу на поломку. У таких випадках перед тим, як відключити апарат від електромережі, необхідно зафіксувати помилку (записати код з дисплея або сфотографувати мобілкою стан індикаторів лицьової панелі). Ці дані слід передати диспетчеру сервіс-центру, при виклику майстра. Вони допоможуть майстру провести попередню діагностику, взяти з собою необхідні деталі та суттєво прискорити виконання ремонту.

Що означають помилки uE та UE у пральних машинах LG

Обидві ці помилки повідомляють користувача про появу дисбалансу в барабані пралки. Перша з них (uE) відноситься до інформаційних та повідомляє власника, що в барабані порушено баланс і пральна машина намагається відновити його автоматично. У таких випадках нічого робити не треба, якщо балансування барабана відновиться - повідомлення пропадає і прання продовжується, як ні в чому не бувало. Але якщо машині не вдалося відновити нормальне балансування - на дисплеї висвічується помилка UE (обидва символи великі) і цикл прання переривається. Найчастіше для діагностики несправності та ремонту пранлки, знадобиться допомога майстра сервісцентру. Але в деяких випадках із ситуацією можна впоратися самостійно.

помилка UE

Як відображається помилка UE у пральних машинах LG без дисплея

Незважаючи на відсутність дисплея, пральні машини LG нижчого цінового сегмента також оснащені вбудованою системою самодіагностики і плата керування постійно контролює роботу всіх важливих вузлів. При порушенні роботи код помилки відображається на індикаторах панелі керування. Якщо у пральній системі порушується балансування, помилка UE відображається миготінням або постійним світінням всіх індикаторів віджиму (у деяких моделях індикаторів з першого по шостий).

Що можна зробити самостійно з появою помилки UE у пралці LG

Найчастіше пральна машина зупиняється після завершення етапу полоскання і ось-ось повинна переходити на віджим. Адже дисбаланс найнебезпечніший при підвищенні швидкості обертання барабана в процесі віджиму. Причиною зупинки може стати:

  1. Перевантаження або недостатнє завантаження барабана. Якщо запустити пралку із нормально завантаженим барабаном, машинка виконує прання без зупинок.
  2. У барабан завантажено кілька речей, які сильно відрізняються за вагою. Система автобалансування не може правильно розподілити вагу по периметру барабана і щоб закінчити цикл прання, доведеться вручну розкладати речі всередині барабана і повторно запускати машинку на програму "віджим".
  3. Машинка неправильно зорієнтована у вертикальній чи горизонтальній площинах. Використовуючи будівельний рівень, виставте машинку, як описано в посібнику користувача.
  4. Стався збій у платі управління. Це відбувається через стрибки мережевої напруги. Спробуйте перезавантажити електроніку машини, витягнувши штекер живлення з розетки на чверть години. Після повторного запуску робота машинки зазвичай відновлюється.

Якщо жоден із вищеописаних способів не допоміг відновити нормальну роботу прання - напевно виникла поломка і потрібно запросити майстра сервісцентру.

Помилка UE

Найбільш поширені поломки пралень LG, через які з'являється помилка UE

Якщо машинка зупиняється з помилкою UE часто чи постійно, винуватцем ситуації найчастіше є:

  1. Вихід одного з електронних компонентів плати управляючого контролера. Майстер проводить ретельну діагностику, визначає несправну деталь та виконує її заміну. Іноді причиною стає попадання вологи на плату. У такому разі часто доводиться змінювати електронний модуль управління на новий.
  2. Зношування підшипників барабана. Зазвичай при такій поломці при обертанні барабана чути незрозумілий шум, скрегіт. Барабан сильно люфтить при похитуванні його рукою всередині бака. Додатковою ознакою виходу з ладу підшипників є іржаві патьоки з-під великого шківа. Оскільки для заміни підшипників доведеться розібрати практично всю машинку, розполовинювати бак і лише потім витягати барабан і вибиватити підшипники, таку роботу слід довірити фахівцям сервісцентру.
  3. Розтягування, розтріскування або розшарування ремня приводу. Через дефекти він починає прослизати, викликаючи нерівномірне обертання барабана. Ремінь ремонту не підлягає. Необхідно купити аналогічний тієї ж довжини і з таким же профілем.
  4. Порушення роботи таходатчика, що визначає швидкість обертання валу електродвигуна. Плата управління реагує показання цього датчика, прагнучи встановити оптимальну швидкість. Але оскільки таходатчик несправний, напруга на двигун подається з плати управління нерівномірно і він працює ривками. Необхідно замінити датчик швидкості.

Для усунення будь-якої з цих поломок, запросіть майстра сервіс-центру, оскільки часто користувачі самі збільшують ціну ремонту за рахунок випадково пошкоджених вузлів при спробі розібратися з несправністю самостійно.