Причини несправності холодильника

- 13 жовтня, 2023

Холодильники різних виробників мають різні несправності. Але в цілому основні поломки холодильника будь-якого бренду можна скомпонувати в список з 7 різних несправностей. Опишемо основні у списку несправностей, потім пройдемося по брендах та визначимо, що ж ламається найчастіше.

7 основних поломок холодильників

1. Не охолоджує холодильна камера холодильника

Причини несправності холодильника:

  • засмічення капілярної трубки (не дренажного каналу, а капілярного);
  • несправний вентилятор, немає “розгону” холодного повітря у холодильній камері;
  • несправний датчик, як наслідок, немає сигналу від електроніки на запуск вентилятора
  • мікровитік холодоагенту "по петлі"
  • мікровитік у запіненій частині шафи

2. Холодильник не вмикається

Причини:

  • вийшло з ладу пускове реле
  • несправний модуль управління
  • обрив ланцюга живлення вилки

3. Не запускається компрессор холодильника

Причини:

  • зламані пускове реле
  • не працює модуль управління
  • несправний термостат
  • несправний датчик морозилки

4. Холодильник не охолоджує та не морозить

Причини:

  • витік холодоагенту (фреону) за зовнішнім контуром
  • витік холодоагенту за внутрішнім контуром у запіненій частині шафи
  • несправний мотор-компресор

5. Холодильник втрачає

Причини:

  • засмічення дренажної трубки
  • несправна система відтайки

6. Не охолоджує морозильна камера

Причини:

  • несправний датчик морозильної камери
  • несправний компресор морозилки
  • витік фреону за контуром морозильної камери

7. Холодильник видає підвищений шум

Причини:

  • знос мотор-компресора
  • знос вентилятора
  • розкручена дренажна ванна

Такі основні поломки холодильника та їх причини. Далі розглянемо основні поломки холодильників за брендами.

Несправності холодильника Атлант

Білоруський виробник виготовляє досить надійні вироби. Основною проблемою при ремонті холодильників Атлант є засмічення капілярної трубки. Найчастіше це відбувається влітку, коли виріб працює в посиленому режимі.

самые частые поломки холодильников

Усувається шляхом чищення капіляра або його заміною із заміною фільтра і заправкою фреону. Ремонт середньої цінової категорії.

Холодильна камера не охолоджує поломку, яка є наслідком несправного термостата. У разі сухої системи охолодження можлива поломка вентилятора або датчика камери. У цих випадках ремонт холодильника неминучий.

Компресор запускається, працює кілька секунд та вимикається. У такому випадку відбувається обрив первинної обмотки мотор-компресора, відповідно, необхідна його заміна.

Несправності холодильника Samsung

Холодильники корейської марки є достатньо надійними, що відображено в нашому рейтингу надійності пральних машин. Проте несправності холодильника Samsung зустрічаються. Наприклад, якщо холодильник вмикається, працюємо, набираючи температуру, після чого відключається і більше не запускає компресор, то це пряма ознака несправного Тена відтайки у Самсунга.

Холодильник вмикається, але компресор не запускається говорить про несправність модуля керування. Враховуючи електронне управління практично всіх корейських холодильників, подібна поломка не рідкість у Samsung. На щастя, ремонт модуля здійснимо в 95% випадків. Така несправність відноситься до середньої вартісної категорії.

Холодильник не вимикається. Можливою несправністю холодильника Samsung у разі відсутності його вимкнення є витік хладагента - фреону. Зазвичай витік відбувається за зовнішнім контуром і легко усувається. Тому подібна несправність відноситься до середнього цінового діапазону.

Холодильник Gorenje несправності

Холодильник не вмикається. Напевно, одна з найпоширеніших поломок не тільки холодильника Горіння, але й інших. Проблема у несправному модулі керування. "Лікується" шляхом зняття плати з подальшим її відновленням електронником. Ремонт середньої цінової категорії.

Однією з поширених несправностей холодильника Gorenje з електронним керуванням є обрив шлейфу. Це конектор, що з'єднує двері холодильника, на якому знаходиться дисплей і холодильник. Часто він протирається та перестає виконувати свої функції. Змінюється шляхом заміни. Ремонт низької цінової категорії.

Несправності холодильника NORD

Холодильник Норд не балує споживачів електронним керуванням та системою сухого заморожування. Що з одного боку непогано, адже механічні вузли більш надійні за умов експлуатації. Але існує інші проблеми, які завдають чимало клопоту власникам.

Наприклад внутрішній випарник, розташований у запіненій частині шафи холодильника, середньої якості. Тому одна з серйозних несправностей холодильника Норд, це витік холодоагенту в запіненій частині шафи. Досить складний ремонт, пов'язаний із серйозною процедурою усунення течі або заміни внутрішнього випарника. Висока цінова категорія ремонту.

Подібна проблема є причиною того, що холодильник перестає вимикатися, а з часом і охолоджувати. Але вимикати холодильник Норд також може перестати через несправний термостат. Несуттєва поломка, низька цінова категорія.

Холодильник Електролюкс несправності

Електролюкс виготовляє непогані вироби, які, як і інші, можуть підбивати власників несправностей. Наприклад, часта поломка Електролюкс, це несправний модуль управління. Холодильник не вмикається, не запускається компресор, не охолоджує холодильна камера, всі ці поломки можуть бути пов'язані з модулем керування. Електронне управління холодильника Electrolux, що погано реагує на наші умови, може завдати неприємностей. Ремонт високої цінової категорії.

Несправний датчик холодильної камери. Коли електроніка холодильника сигналізує про помилку, і перестає запускати компресор, проблема найімовірніше в датчику холодильної камери. Середня категорія ремонту.

Несправності холодильника Liebherr

Ремонт холодильника Лібхер може порадувати власників несправністю датчика морозильної камери. Система починає подавати звуковий сигнал, холодильник перестає виконувати свої функції. Середня цінова категорія ремонту, зважаючи на дорогий датчик.

Витіки фреону в запіненій частині також часті, як і мікровідпливу по зовнішньому контуру. Якщо за зовнішнім контуром проблема усувається досить швидко, то внутрішній це складний ремонт, який відноситься до високої цінової категорії, а також займає певний час (2-5 днів).