Рейтинг надійності холодильників | Топ порад як вибрати холодильник

- 13 жовтня, 2023

Ринок побутової техніки сьогодні перенасичений. Тим самим перед споживачем постає питання про вибір якісного, часто недорогого виробу. Вибір холодильника - це непросте завдання, мета якого - задоволення всіх потреб домовласника.

Більше немає тих “меганадійних” виробів, виробництва 60-70-х років. Середній термін служби холодильника, що декларується виробниками 10 років. Спробуємо розібратися у всій різноманітності холодильної техніки на ринку. Головним критерієм для нас буде якість та легкість в обслуговуванні та ремонті. Виходячи з нашого рейтингу, вам буде легко визначити, який холодильник краще вибрати.

10. Китайські виробники – Delfa, Mirta, Elenberg та ін.

На сьогоднішній день, складно знайти хоч одного виробника побутової техніки, який не має виробничої бази у “піднебесній”. Проте якість іменитих брендів разюче відрізняється від китайських виробників. Це пов'язано насамперед із неналежним контролем якості, а також з дешевими матеріалами.

Топ порад як вибрати холодильник

Великий плюс китайських брендів – це їх ціна. Якщо пощастить, то холодильник прослужить кілька років, але найчастіше ціна відповідає якості. Тому в рейтингу надійності китайські виробники займають останній рядок. Але заради справедливості варто відзначити, якість постійно покращується і незабаром їхні вироби не будуть нічим відрізнятися від іменитих брендів

9. Nord

Виробництво холодильників Норд, які за радянських часів випускалися під маркою “Донбас”, вже давно не функціонує на батьківщині, в Луганську. Випуск відбувається в Китаї, під маркою Nord або, після ребрендингу, під маркою Swizer.

На жаль після перенесення виробництва в “Піднебесну” якість не стала набагато кращою. Очевидно, це пов'язано з низькосортними матеріалами, які застосовуються при виготовленні вузлів холодильника.

Досить часто відбувається витік холодоагенту (фреону) у запіненій частині шафи, що є дорогим ремонтом холодильника. Це наслідок неякісного матеріалу, задіяного під час виробництва трубок випарника. Тому якщо перед вами стоїть питання якої марки холодильник краще вибрати, Nord не перебуватиме у перших списках.

8. Beko

Холодильники турецького концерну Arcelic, які виробляються під маркою Beko, не входить до найнадійніших. Декілька років тому, коли турки прийшли підкорювати наш ринок, виробник надавав 3 роки повної гарантії. Саме тоді техніка Beko розкуповувалась як пиріжки, враховуючи не високу її вартість.

Але невисока ціна є причиною невисокої надійності холодильників Беко. До того ж, турецькі вироби практично не мають якихось додаткових функцій або якостей, заради чого на них варто звернути увагу.

7. Ardo

Італійський виробник техніки, що колись славився своєю якістю, вже понад 5 років є банкрутом і ліквідований. Тим не менш, велика кількість техніки під брендом Ardo досить часто зустрічається в домогосподарствах.

Через відсутність офіційної гарантії, а також наявність нових запчастин ми не рекомендуємо вибирати холодильник Ardo, навіть якщо ви вирішили купувати його не новим. Наприклад на більшості Ардо встановлено електронний термостат, який практично не піддається відновленню. Замовлення його неможливе через не функціонування виробництва.

6. Indesit

Техніка італійської виробничої корпорації Merloni, холодильники Indesit, мають гарне співвідношення ціна/якість. Не можна сказати, що холодильники марки зразок функціональності та надійності. Вироби яким більше 10 років, страждають на засмічення капілярної трубки. Нові моделі течуть по запіненій частині.

5. Zanussi, Electrolux

Враховуючи, що обидва бренди належать одному виробнику, багато компонентів та вузлів практично однакові. Електролюкс вважається більш дорогим брендом, тому якість виготовлення все ж таки вища ніж Zanussi.

Тим не менш, збої в електронних блоках управління холодильників Electrolux трапляються досить часто. Насамперед це пов'язано з нестабільною подачею електроенергії нашими електромережами. Техніка Електролюкс дуже чутлива до зовнішніх впливів, тому знижена або сильно підвищена напруга виводить холодильник з ладу.

Zanussi дешевша техніка, якість матеріалів нижча, тому в холодильниках цієї марки часто можна зустріти витік фреону. Біда в тому, що відсоток витоку в запіненій частині шафи досить високий, що передбачає досить дорогий ремонт.

4. Liebherr, Whirlpool

Незважаючи на те, що ці два бренди суттєво відрізняються один від одного, вони знаходяться приблизно на одній сходинці у рейтингу надійності холодильників. Колись німецький виробник був еталоном і всі рівнялися на Лібхер як за функціональністю, так і за надійністю виробництва.

як вибрати холодильник для дому

На даний момент ситуація змінилася і Liebherr вже не є такою незамінною у плані надійності технікою. Проте він займає 4-й рядок нашого рейтингу, як і Whirlpool.

Проблемою ж останнього є слабкі електронні компоненти системи охолодження No Frost. Починаючи від електронного блоку управління, закінчуючи датчиками морозилки - всі ці елементи схильні до поломок через слабкі запобіжні властивості.

Але холодильники Whirlpool знаходяться на одному ступені в плані надійності з німцями.

3. Атлант

Досить несподівано бачити у рейтингу холодильників виробника із пострадянського простору. Холодильники Атлант, раніше іменовані Мінськ, чудово перенесли період змін і не втратили якості. До того ж сучасні моделі з сухим заморожуванням, мають ще й непоганий функціонал.

Найбільша проблема білоруських виробів це частий засмічення капілярної трубки у спеку року. Враховуючи більш напружену роботу та рідкісні відключення компресора, засмічення відбувається досить часто. Поломка легко усувається професійними фахівцями.

2. Samsung, LG

Корейські виробники чудово зарекомендували себе не лише у виробництві електронної, а й холодильної техніки. У нашому рейтингу холодильників за якістю та надійністю, вони займають одну з лідируючих позицій, насамперед через відмінне сервісне обслуговування, яке надають дані компанії.

Але навіть якщо корейці ламаються, від чого не застрахований жоден виробник, поломки легко усуваються і вартість ремонту невелика у співвідношенні з іншими.

1. Miele

Кращий холодильник це, безумовно, Miele. Найстаріший бренд побутової техніки є водночас і найдорожчим. Але ціна абсолютно виправдана, бо техніка ламається дуже рідко. Навіть електронні плати управління справляються із перепадами напруги практично без наслідків.

Якщо ваше бажання придбати по справжньому надійну та функціональну техніку та питання про ціну не варто, то вибирайте Miele.