Пральна машина із сушінням. Міфи та реальність

- 13 жовтня, 2023

Останнім часом пральні машини із сушінням виробляються все частіше. Це й не дивно, адже найчастіше умови як погодні, так і просторові самі підказують - вибір пральної машини з сушінням очевидний. Коли на вулиці мерзлякувато, йде дощ чи сніг ось уже котрий день, висушити білизну практично неможливо. Доводиться вигадувати сушарки на кухні, ванній кімнаті, завішувати білизною всі радіатори ... А речі до всього можуть просочитися небажаними запахами.

Більше того, парадоксально, пральна машина з сушінням, може серйозно економити фінанси. Розглянемо всі "за" та "проти" на підставі відгуків для пральної машинки з сушінням.

Пральна машина із сушінням не дозволяє заощаджувати

Споживач має рацію, коли скаржиться на підвищене споживання енергії пральною машиною з функцією сушіння. Якщо в звичайній пральній машині є тільки один ТЕН (нагрівальний елемент), то в пральні з сушінням їх два. Другий призначений для нагрівання повітря, яке потім проходить через бак з мокрою білизною.

Враховуючи, що ТЕН нагрівання повітря працює набагато довше, ніж для нагрівання води, пральна машина значно збільшує споживання електроенергії. У цьому вся мінус. Але варто визнати, що вже багато виробників випускають пральні машини з сушінням класу A++. Є навіть А+++, правда їх небагато.

Але подивимося це з іншого боку. Наприклад сім'ям, у кого є діти, кількість осінньо-зимових речей можна скоротити в півтора-два рази. До чого тут це запитаєте ви? Батьки чудово знають, чи варто дитині вийти за поріг, речі йдуть у прання. Коли речі в негоду вони сушаться по три дні, потрібно мати солідний гардероб колгот, кофтинок і штанців.

Якщо речі випрані і просушені протягом двох-трьох годин і готові до використання, це кардинально змінює справу. Змінних речей знадобиться набагато менше.

Пральні машини із сушінням не дозволяють завантажувати багато білизни

У цілому твердження вірно, сушити в пральній машині з сушінням, можна вдвічі менше білизни ніж у ній прати. Але сьогодні багато виробників пропонують зручніші варіанти. Наприклад моделі Candy з функцією сушіння має завантаження для прання 7 кг, водночас сушити в ній можна 4 кілограми білизни.

Також на ринку є пральна машина LG із завантаженням для прання 10,5 кг в якій можна сушити 7 кг. Це практично нівелює незручність малого завантаження і подібний виріб можна повноцінно назвати "два в одному".

Пральна машина із сушінням повинна стояти на відкритому просторі

Багато хто вигукне, - так, звичайно, адже вологому теплому повітрі потрібно кудись подітися, сушіння не може знаходитися вбудованою в меблі. Це не так. Нічого не заважає духовим шафам бути вбудованими, хоча в них найчастіше працює одразу дві тіни. До того ж на ринку існує велика пропозиція вузьких пральних машин із сушінням, що полегшує їх монтаж у "будівництво".

Пральні машини з сушінням не практичні

Споживач прав в одному, пральні машини з функцією сушіння білизни мають більшу кількість вузлів, ніж прості пральні машини. Тут і плюс фільтр та ще один ТЕН, резервуар для збирання конденсату і навіть конденсаційний насос.

Але судячи з опитувань і відгуків майстрів, поломки в основному трапляються через неправильну експлуатацію прань із сушінням. Звичайно, ніхто не скасовував тимчасовий фактор, ніщо не вічне, але правильне використання техніки істотно збільшить її життєвий термін.

Наприклад часто після прання 6 кілограм білизни, домогосподарки тут же включають режим його сушіння, що докорінно суперечить правилам експлуатації. За інструкцією сушити можна лише половину від призначеного обсягу завантаження прання.

У такому разі, практичнішим буде придбання повноцінної сушильної машини для білизни. У неї можна завантажувати практично такий самий обсяг, як і в стиралку. До того ж машини сушарки для білизни мають велику кількість функцій, на відміну від пралень з сушінням.

У машині не можна сушити вовняні речі

Так було раніше. Зараз більшість виробників випускають техніку, яка випробувана Woolmark та продається із сертифікатом Woolmark. Це організація, яка відчуває продукти, у тому числі й технічні, щодо пошкодження вовняних виробів. Якщо ви бачите іконку Wool Hand Wash Safe від Woolmark, то можна зі спокійною душею використовувати сушку для вовняних речей. Наслідків не буде.

Пральна машина з сушінням вимагає посиленого догляду

Не думаю, що такий догляд сильно обтяжить споживача. Так, у стиралці-сушці є ще один фільтр - повітряний, адже вона втягує повітря для сушіння білизни. Також є конденсаційний відсік, який також потрібно чистити.

Враховуючи роботу з повітрям, сушіння, при інтенсивному їх використанні, найчастіше вимагають професійно внутрішнього чищення. Для цього знадобляться послуги спеціалістів.

Мнуться речі після сушіння в пральній машині

стиралка с сушилкой

Це не так. Звичайно, речі можуть пом'ятися, якщо після процесу сушіння ви забудете їх дістати. Але загалом сучасні прально-сушильні машини дуже дбайливо “ставляться” до процесу сушіння білизни. До того ж з огляду на те, що білизни для сушіння завантажується вдвічі менше ніж для прання, вона вільно розкладається в барабані, що попереджає застрягання.

Також у сучасних пральних машинах із сушінням є спеціальна функція відпарювання білизни. Процес передбачає освіження речей пором, що є додатковим запобіжником від зминання білизни.

Пральні машини з сушінням не бувають вузькими

Сьогодні це не так. Більшість передових виробників побутової техніки пропонують прання з сушінням глибиною 44-55 см. Тим самим міф про неіснуючу вузьку пральну машину з сушінням розвінчується.

Резюмуючи всі вищеописані плюси та мінуси, можна відмітити, що останнім часом попит диктує пропозицію. Існує потреба в компактній пральній машині з сушінням, яке може прати, але водночас і сушити велику кількість білизни. Виробники відповідають на попит, тим самим заощаджуючи місце, час та гроші споживачеві.

Ремонт пральної машини з виїздом майстра додому можна замовити у нас на сайті. Вартість послуги можна уточнити, перейшовши за посиланням.